menuordersearch
peymanpeyrovan.ir

چگونگی تشخیص فرض پنهان در استدلال منطقی آزمون استعداد تحصیلی

سفارش دلخواه آموزش و آموزش دلخواه
لگوی سایت
۱۴۰۳/۷/۱۷ سه شنبه
(0)
(0)
چگونگی تشخیص فرض پنهان در استدلال منطقی آزمون استعداد تحصیلی
چگونگی تشخیص فرض پنهان در استدلال منطقی آزمون استعداد تحصیلی

 

مدیریت جلسه آزمون

به دلایل مختلف ممکن و رایج است که جلسه آزمون و مواردی مانند سطح سوالات، موضوع مورد پرسش، تنوع سوالات، تعداد سوالات حل نشده، به جواب آخر نرسیدن و ... مطابق انتظار شما نباشد. با توجه به اینکه شما قرار است با آمادگی کامل و با تمام قوا در جلسه حاضر شده و بهترین نتیجه را کسب کنید لذا باید برای تمام اتفاقات خود را آماده کرده و بدون غافلگیری، بهترین واکنش را انجام دهید. مطالب زیر در این خصوص به شما کمک خواهد کرد.

  •  تستهای متوالی حل نشده.از رایج‌ترین اتفاقات در جلسه آزمون این است که چند تست پشت سرهم را نمی‌توانید حل کنید. با توجه به رایج بودن این اتفاق و اینکه برای خیلی از داوطلبان نیز رخ می‌دهد، بدون اینکه تاثیر منفی در ذهن و عملکرد شما بگذارد باید با رویکرد حرفه‌ای به حل دیگر تستها پرداخته و مدنظر داشته باشید که شما برای این اختلال خود را آماده کرده بودید و الان بهترین و بهینه‌ترین واکنش را نشان خواهید داد. که آن‌هم پیاده‌سازی دانش و اطلاعات خود برای پاسخگویی به دیگر تستها خواهد بود. البته با مرور دوباره به تستها خیلی از مسائل قابل حل خواهند بود و در واقع ایده حل به ذهنتان خطور می‌کند.
  •  سطح دشواری تستها. در برخی از دروس آزمون‌های تستی، ملاحظه می‌شود که سطح دشواری سوالات متناسب سالهای قبل نبوده و تیپ تستها کاملاً متفاوت از گذشته است. با توجه به اینکه این اتفاق تنها مختص شما نبوده و برای تمام داوطلبان مشترک خواهد بود، لذا با آگاهی از پیشامد احتمالی باید به مثابه یک فرد حرفه‌ای عمل کرده و بدون غافل‌گیری تلاش کنید با مدیریت ذهن تمام دانش و اطلاعات خود را پیاده کنید.
  •  محاسبه جواب آخر. در برخی تستها گام‌های آخر حل و محاسبه جواب دچار مشکل خواهد شد. خستگی، بی‌دقتی و حواس‌پرتی داوطلب در جلسه کنکور از مهمترین دلایل این موضوع به شمار می‌روند. معمولا با بررسی مجدد و دقیق‌تر این مشکل برطرف خواهد شد. در واقع بدون بررسی و کنترل مجدد هرگز این‌گونه تستها را رها نکنید.
  •  مراقب گزینه‌های به ظاهر درست باشید! در انتخاب گزینه نهائی به هیچ وجه سطحی‌نگر و رئوف نباشید. در تستهای جدید کنکورهای مختلف، طراحی گزینه‌ها با دقت و مهارت بالا انجام گرفته و با روانشناسی ذهن داوطلب به سادگی گزینه‌های غلط نمایان‌تر می‌شوند. بهترین استراتژی کنترل مجدد مفروضات تست و سخت‌گیری اگاهانه در تحلیل و استفاده از نکات درسی است. در واقع با توجیهات صوری خود را مجاب نکنید. لازم به ذکر است پاسخ ندادن به این تستها همواره بهتر از پاسخ مشکوک دادن است.
  • کنترل ذهن و اجتناب از افکار منفی. در جلسه آزمون به هیچ وجه به نتیجه کنکور، عواقب قبول نشدن، عملکرد دیگر دوستان و رقبا، واکنش خانواده، ای‌کاش‌های رایج و اینچنین افکار نپردازید. در واقع این افکار نه تنها کمکی به شما نمی‌کند بلکه تاثیر به شدت منفی در ادامه عملکرد شما در جلسه آزمون خواهد گذاشت. همان ترمزهای ذهنی که قبلا بررسی کردیم هستند. قرار بود حرفه‌ای بیاندشیم و عمل کنیم. تغییر و تعویض کانال فکری، استفاده از قدرت ذهن و خودباوری، کلیدواژه من می‌توانم، بسیار کارساز و مفید هستند.
  •  دسته‌بندی تستها در جلسه آزمون. در مواجه با تستهای آزمون ابتدا مسئله را با دقت بررسی کنید اگر در برخورد اول به جواب مورد نظر نرسیدید از تکنیکهای زیر استفاده کنید. تستهای غیر قابل حل(از نظر خودتان) را با یک علامت مشخص کرده و هرگز سرغشان نروید. تستهایی که بخشی از تست را متوجه شدید ولی اکنون قادر به پیداکردن گزینه نیستید را حتما با علامتی مخصوص مشخص کرده و در دور دوم به سراغشان بروید. تستهایی که کاملاً بلد هستید منتهی به دلیل حجم محاسبه یا گره محاسباتی نتوانستید حل کنید را نیز در دور دوم بررسی نمائید.
  • شناسائی دقیق داده‌ها و حکم تست. در جلسه آزمون با توجه به آزمونهای چندسال اخیر، به وضوح درمی‌یابیم که علاوه بر بالارفتن سطح تستها و ترکیبی شدن سوالات، روانشناسی خاصی نیز در طراحی سوالات وجود دارد. به عنوان مثال حذف برخی مفروضات ظاهری و لحاظ کردن آن‌ها در داخل دیگر فرض‌ها، ذهن‌خوانی داوطلبان در انتخاب اشتباهی فرمول و قاعده مورد نظر، استلزام‌های عکس گزاره، عکس نقیض گزاره، نقیض گزاره، از موارد مهم در این خصوص هستند. پیداکردن اشتراک بین گزینه‌ها همچنین اختلاف بین گزینه‌ها از تکنیک‌های مهم در شناسائی دقیق تست‌ها محسوب می‌شوند. از دیگر توصیه‌های مفید آن است که در مواجه با تست، دلیل وجود تک‌تک مفروضات و شروط مسئله را مشخص کنید و از کنار هیچ یک از مفروضات به سادگی و بدون دلیل عبور نکنید. البته در محتوی‌های آموزشی و کلاس‌های آنلاین دکتر پیروان تمام موارد و موضوعات اشاره شده در این نوشتار با ذکر چندین مثال بررسی و تحلیل شده‌اند.
  •  سخت‌کوشی و استقامت قابل پرورش هستند. در حالت کلی سخت کوشی و استقامت در حوزه آموزش و به خصوص آزمون‌های تستی، شامل دو مرحله خواهد بود. در مسیر آماده سازی تا می‌توانید سخت کوش باشید. از هر فرصت و زمانی برای افزایش مهارت‌های علمی خود استفاده کنید. در جریان باشید که تمام رقبا نیز شرایط شما را دارند. کسانی که قبل از شما به هدف مشترک علمی رسیدند نیز همین شرایط را تجربه کردند. بر استقامت خود بیافزایید و با تلاش مضاعف طی مسیر کنید. در کنار اراده و قدرت فکر، انجام تمرینات منظم و ساده ورزشی بسیار مفید هستند. بخش دوم و حساس‌تر، سخت‌کوشی و اسقامت در جلسه آزمون است. مدنظر داشته باشید که در روز آزمون قرار است حدود ۴ تا ۵ ساعت در شرایطی معمولی روی یک صندلی چوبی بنشینید و با تمام قوا به مبارزه برای حل مسائل بپردازید. خستگی جسمی و ذهنی به ویژه در ثلث پایانی زمان جلسه بسیار تعیین کننده است. مثال معروف فوتبال ۹۰ دقیقه است را مدنظر داشته باشید. بسیاری از اتفاقات مهم بازی‌های سرنوشت ساز در ۱۵ دقیقه پایانی رخ می‌دهد. نباید خستگی باعث شود تستهای پایانی را از دست بدهید. بهترین استراتژی این است که از قبل و در طول مسیر چندماهه منتهی به کنکور خود را برای این شرایط مهم آماده کنید. شبیه‌سازی جلسه آزمون، نشستن حداقل ۴ ساعت روی صندلی و حل مسائل مختلف به طور جدی، حل کامل تستهای سالهای گذشته منتهی شبیه روز آزمون، شرکت در آزمون‌های آزمایشی حضوری و آنلاین (البته مناسب نه آزمون‌های تجارتی!) از جمله مواردی است که باعث افزایش استقامت و سخت‌کوشی شما در جلسه آزمون خواهد شد.
  •  هوش هیجانی قابل افزایش است. استرس از بخش‌های جدانشدنی کارهای مهم از جمله آزمون‌های تستی محسوب می‌شود. بسیاری از داوطلبان به دلیل برخورد نادرست با مقوله استرس نمی‌توانند مهارتهای علمی و دانش خود را در جلسه آزمون پیاده کنند. علاوه بر جلسه آزمون، استرس در مسیر آماده‌سازی نیز وجود دارد و با توجه به شخصیت مختلف افراد، در سطوح متفاوت بروز و ظهور می‌کند. یکی از بهترین استراتژی‌ها در کاهش استرس، بالابردن سطح آمادگی علمی است. داشتن برنامه دقیق روزانه و انجام منظم آنها از دیگر موارد کاهش استرس است. با اطلاعاتی هر چند اندک از هوش هیجانی می‌توانید گامی موثر در کنترل استرس بردارید. در حالت کلی هیجان یعنی چیزی که حرکت تولید کند. در درجه اول باید هیجانهای خود را بشناسید و سپس آنها را ارزیابی کنید تا بتوانید برای بهبود آنها گام بردارید زیرا هوش هیجانی قابل افزایش است.

 

جهت دریافت رایگان برنامه ریزی تخصصی استعداد تحصیلی لطفا کلیک نمائید.

کاملترین آموزش استعداد تحصیلی دکتری با تاکید بر حل تست

حل تشریحی تستهای استعداد تحصیلی دکتری ۱۴۰۳

حل تشریحی تستهای استعداد تحصیلی دکتری ۱۴۰۲

نمونه آموزش‌های رایگان استعداد تحصیلی

گالری تصاویر